Dualiteit, Spiritualiteit

HOE WAKKER ZIJN WE EIGENLIJK?

Het is ook van belang dat we nu en dan eens achter de schermen zien om te begrijpen welke krachten in de dualiteit tegen elkaar werken.

Aan de ene kant zien we het Licht dat nu steeds sterker wordt op aarde en aan de andere kant de schaduw, het ontbreken van dat Licht, de duisternis, die tracht te verhinderen dat dit ‘verlichtend’ proces zich steeds sterker doorzet.

10 Mei 1933: in meerdere Duitse universiteitssteden worden duizenden boeken uit openbare en privé bibliotheken op pleinen door de nazi’s verbrand. Onder de werken die de toenmalige machthebbers een doorn in het oog waren, bevonden zich boeken van bekende schrijvers, zoals Erich Kästner, Heinrich Mann en Sigmund Freud. Alleen in Berlijn werden er meer dan 20.000 boeken verbrand.

De geschriften van Heinrich Heine werden door de Nationaalsocialisten eveneens verboden. In zijn in 1820 verschenen treurspel ‘Almansor’ spreekt Hassan de volgende, treurig genoeg, voorspellende woorden uit: “Daar waar men boeken verbrandt worden uiteindelijk ook mensen verbrand.”

Dat hebben we letterlijk zien gebeuren, zoals helaas met de Joden onder Hitler. Maar ook in vroegere tijden was dat een regelmatig terugkerende hobby van machthebbers, zoals, om er eens een te noemen, het verbranden van de geschriften van de Katharen en de Katharen zelf. Of figuurlijk door censuur, bijvoorbeeld door het Vaticaan met hun Index.

Dat laatste heb ik indertijd nog aan den lijve ondervonden door mijn middelbare schoolopleiding aan een katholieke school te beëindigen met de bewuste keuze voor mijn Franse literatuurlijst van een werk dat op de index stond: ‘Germinal’ van Emile Zola. Hiermede liet ik mij in mijn jonge jaren al demonstratief niet voorschrijven wat ik al dan niet mocht lezen. Uiteraard was dat bij een eindexamen aan die school niet mogelijk geweest, maar omdat ik een staatsexamen heb afgelegd, kon de school dat niet verhinderen.

 Momenteel neem ik een steeds sterker groeiende passieve maar ook meer directe vormen van censuur waar, waardoor het lezen van bepaalde schrijvers of de onderzoeken en ervaring van wetenschappers die niet de geplaveide weg volgen, niet wordt vergemakkelijkt, doordat deze mensen snel belachelijk worden gemaakt, als ‘on-wetenschappelijk’ worden bestempeld, of gewoon doelbewust worden doodgezwegen. Dit omdat hun denkbeelden en ervaring de industrie, als meer en meer wetgevende en de overheid als meer en meer uitvoerende macht, niet in hun straatje passen.

Een voorbeeld hiervan is de aanpak van de grote bedrijven zoals Amazon, Facebook, Google, Pinterest van alles, wat tegen vaccinatie is. 

Ook de Nederlandse regering blijft niet achter: Volgens ons kabinet moet Bol.com alle boeken van schrijvers, die tegen het vaccineren zijn, uit de etalage halen. Onze regering wil namelijk dat Bol.com stopt met de prominente verkoop van ‘niet-wetenschappelijke’ boeken die pleiten tegen vaccinatie van kinderen.

Het bedrijf, onderdeel van Ahold Delhaize, moet op zijn minst deze omstreden publicaties uit de etalage halen, zei staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid – Christenunie) tegen het A.D. “En zelfs volledige verbanning uit het assortiment dient bespreekbaar te zijn.

Als je ziet hoeveel we in Nederland doen om het belang van vaccineren – allemaal ‘volstrekt wetenschappelijk onderbouwd’ – te onderstrepen, dan werkt het nogal contraproductief als zo‘n commerciële aanbieder boeken aanbiedt die 180 graden de andere kant uit gaan.”

Bol.com verklaart dat zij er voor gekozen hebben om alle boeken die er bestaan te verkopen via hun platform. ”Een belangrijke uitzondering daarop zijn uiteraard de boeken die volgens de wet niet verkocht mogen worden.”

Het bedrijf begrijpt dat deze boeken ter discussie staan ,”Maar we vinden het niet aan ons om te bepalen wat goed en fout is en om te selecteren binnen ons assortiment. We willen wel met de uitgeverijen in gesprek gaan over de manier waarop ze deze boeken op ons platform aanbieden.” (A.D). Blijft te zien of Bol.com in de toekomst al dan niet gaat zwichten voor de druk van de overheid.

Wat ons niet ontgaat is, dat dezelfde overheid elk debat over dat onderwerp uit de weg gaat, want er zijn ook veel wetenschappers die radicaal tegen vaccineren zijn en er de nodige argumenten voor aandragen die op zijn minst de moeite waard zijn om echt eens onder de loep te nemen.

De vraag is natuurlijk, waarom de overheid elk echt debat over dit onderwerp verwerpt. Is de verwevenheid van de industrie met onze politici al net zo innig als met de wetenschap, die grotendeels gefinancierd wordt door de industrie?

“Niemand heeft het probleem van Big Pharma zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel gelegd als de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche. De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal. De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeksresultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.” aldus Bert Keizer in het voorwoord van ‘Dodelijke medicijnen’ van Peter Gøtzsche (stichting vaccinvrij) – https://stichtingvaccinvrij.nl/

Overigens is Götze niet de enige wetenschapper of arts die wijst op de gevaren van het vaccineren. De laatste bijdrage van ‘WantToKnow’, waar verschillende artsen, tegen vaccineren worden geciteerd, liegt er ook niet om:

https://www.wanttoknow.nl/nieuws/idiotie-ten-top-vaccinatie-kritische-boeken-verbannen/

Hoe dan ook, in een echte democratie vinden er ook echte debatten plaats, zodat wetenschappers met een bepaalde mening, geconfronteerd worden met de argumenten van andersdenkenden.

Overigens valt het ook te bezien in hoeverre dat Deense onderzoek, dat resulteerde in de stelling dat vaccinaties geen autisme bij kinderen veroorzaakt, werkelijk door onafhankelijke onderzoekers is gedaan. Want hier lijkt de actie van de heer Blok zich op te steunen.

Overigens is ‘Follow the Money’ momenteel bezig met de banden tussen de industrie en de medische wereld te onderzoeken. Ze hebben al enkele heel verhelderende ontdekkingen gedaan. Ik kan aan de heer Blok alleen maar aanraden om daar eens lid van te worden. Werkt wellicht heel verhelderend voor deze staatssecretaris.

Bij andere overheden gaat de controle nog veel verder: de Chinese president Xi Jinping dringt er bij Chinese leraren op aan om ‘valse ideeën en gedachten’ uit het hoofd van leerlingen te praten.

Om dat te bewerkstelligen is China al een campagne gestart om de verspreiding van ‘westerse waarden’ in het onderwijs, vooral aan universiteiten te stoppen. Ook stuurt de anti-corruptiewaakhond van de regerende communistische partij regelmatig inspecteurs naar scholen om docenten te controleren op ‘ongepaste’ opmerkingen in de klas.

Morgen is er verkiezing, weer een kans om al dan niet onze wakkere stem te laten horen. Nu ik het licht heb laten schijnen op dit aspect van de duisternis, blijft natuurlijk de essentiele vraag:

HET BELANGRIJKSTE: HOE GAAN WE MET DE DUISTERNIS OM?

4 gedachten over “HOE WAKKER ZIJN WE EIGENLIJK?”

 1. Tja, wat is wijsheid. Gelijk of Geluk, zei Tijn Touber jaren geleden al.

  Gelijk hebben voedt het ego. Geluk zit meer van binnen.
  Mijn danslerares zei:”Als iemand een foute beweging maakt en jij laat je daardoor van je stuk brengen, zodat het publiek het ziet, is dat jouw fout/schuld”. In andere woorden: go with the flow. Faciliteer alles maar stimuleer geen fout gedrag.
  Rudolf Steiner zei:”Als een kind speelt met iets wat je niet wilt, geef het iets waar je wel achter staat en verwijder daarna wat je niet wilt.”
  Ofwel… Schop niet tegen de heilige huisjes van de anderen; toon ze een alternatief en laat ze zelf kiezen.

  The only way is up.
  “If you look into the abyss too long, the abyss will start looking into you.”
  Schrijven en denken over wat je niet wilt is niet zonder gevaar.
  Op een bepaald moment ga je over de streep en wordt je deel van het probleem in plaats van deel van de oplossing.

  Choose your battles wisely.

  Spring is in the air.
  Natuur heelt als geen ander; waar licht is kan niet tegelijk ook duisternis zijn.

  Like

  1. “Schrijven en denken over wat je niet wilt is niet zonder gevaar. Op een bepaald moment ga je over de streep en wordt je deel van het probleem in plaats van deel van de oplossing.” – De uitdaging is natuurlijk om te zorgen dat je niet over de streep gaat om deel te worden van het probleem. Het is natuurlijk zo dat je energie geeft aan alles waar jij je aandacht op vestigt, dus ook het negatieve. Daarom is vechten tegen ‘onrecht’ ook taboe. Waar het mij om gaat in dat artikel is een oplossing aan te dragen hoe we met dergelijke problemen kunnen omgaan, want veel mensen, die het goed menen, vechten nog. Elias

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s