Ascentie, Channeling, Creatie, Dualiteit

LEREN VAN DE PROCESSEN VAN ANDEREN – 5

Op weg naar onze ascensie zijn we bezig met het afwerken van onze verdrongen emoties, met het opruimen van onze blokkades, onze innerlijke processen of thema’s zoals Jezus ze noemt. Hoewel elk mens uniek is, gaan we vaak door dezelfde processen. Daarom kunnen we veel leren van de thema’s van anderen en hoe die werden afgewerkt.

Een client had moeite om zijn leven bewust vorm te kunnen geven. Zijn visualisaties misten kennelijk de kracht om ze in de materie te kunnen verwezenlijken. Ook waren er conflicten met collega’s op zijn werk.

Ik vroeg mijn gids om hulp en meer inzicht voor deze mens en hier zijn raadgevingen:

“Wanneer je met speciale beelden en visualisaties werkt, is een evenwichtig lichaamssysteem belangrijk. Bewust ademen helpt om een betere schepper van je eigen werkelijkheid te zijn. Dit wil zeggen, het gaat niet echt om het inademen, maar om een bepaald ritme van inademen. Als je bewust in- en uitademt, voel je je goed. Op deze manier wordt het lichaam naar een ander trillingsniveau getrokken en krijgen je innerlijke beelden kracht. Het gaat altijd om acceptatie en dat je altijd voor God buigt en zegt: het is niet mijn wil maar Uw wil geschiede. Wat hier moet gebeuren is niet wat ik zoek, maar wat U zoekt.  En zo is er altijd vrijheid. Door een regelmatig ademhalingsritme kom je heel bewust in de vrijheid dat je eenvoudigweg aanvaardt wat is. En daardoor versterk je jouw visualisaties. We kunnen duidelijk zien dat mensen altijd op zoek zijn naar bepaalde waarden. Neem een stap op zij en blijf even staan.

Wanneer je naar bepaalde dingen zoekt, ontbreken die kennelijk nog.  Begrijp je dit?  Stel je voor dat je al je verlangens loslaat.  Stel je voor dat je honderd procent vrede hebt met je wezen.  Stel je voor dat wat je ziel zoekt, je automatisch zal vervullen. Het gaat niet om vast te stellen wat jij zoekt, het gaat erom vast te stellen wat je ziel zoekt.

Foto: benjamin Balasz

Het is niet enkel het loslaten. Het gaat ook over een nieuwe vorm van schepping. Stel je voor dat je een heel specifieke richting uit wilt. En stel je voor dat je nog niet bent waar je wilt zijn.  En dat betekent automatisch dat je je in een veld van gebrek bevindt.  Ga nu op een heel andere manier met deze verlangens om: je doorvoelt voor honderd procent dat veld van gebrek, je doorademt het veld van gebrek. Dit betekent dat je de pijn opruimt, de behoeftigheid en angst loslaat. Je wordt bewust van elke behoefte, je voelt en doorademt de behoeften en vindt vrede in de huidige situatie. Op deze manier ruim je het veld van gebrek op en wat je werkelijk zoekt, blijkt er al te zijn.

Je kunt het leven voor jezelf voor honderd procent veranderen als je accepteert zoals het nu is. Het is iets heel subtiels dat hier wil groeien. Als je jezelf in een ruimte kunt brengen waar je zegt, lieve God, ik ben bereid het leven te nemen zoals het is en als ik op bepaalde tekortkomingen stuit, weet ik heel goed, dat het tekort in mij is.  De buitenkant is perfect. Het leven is perfect. Ik kan het leven voor honderd procent in mijn zin veranderen als ik in staat ben mijn bewustzijn van gebrek los te laten.

Het is dus belangrijk om eerst te kijken waar je staat, wat je bezwaart, wat pijn doet  en om precies hier te beginnen en vrede te vinden met de afzonderlijke aspecten van het geheel.

Bijvoorbeeld in dat conflict met je collega’s op je werk. OK. De pijn vanwege het conflict wil bewust in het hart genomen en verwerkt worden tot je echt in vrede bent.  Vrede wil geschapen worden met elke afzonderlijke positie. Op die manier kan een nieuw beeld van je leven zich helemaal vanzelf openen.  Natuurlijk is het waardevol om steeds weer in een nieuwe richting te kijken. Maar ga dan weer terug naar de plaats waar je staat en je doorvoelt en heelt die plaats zo bewust als je kunt.

Evenwicht, Stenen, Stapelen, Stapel Stenen, Reflectie
Foto: realworkhard

Herhaal voor jezelf het volgende tot je situatie is veranderd: ‘Ik ben één met de plaats waar ik sta.  Ik ben er helemaal in vrede mee’. Wees bewust dat als je niet in vrede ben, dan kun je niet in het nieuwe gaan. We zien duidelijk dat je ‘ZIJN’ zo meer kracht krijgt. Want als je op één plek kunt staan en het maakt niet uit welke plek het is en je kunt zeggen dat je het honderd procent eens ben met alles wat er is, dan ben je op dat moment in je volledige creatieve kracht.”

Jaren geleden had ik in Genève een cliënte die ook onder conflicten met haar collega’s en met haar baas leed. Ik vertelde haar, in de geest van bovenstaande aanpak, hoe ze kon trachten de huidige situatie te verbeteren. Maar ook door werk te visualiseren waar ze met collega’s een prettig team kon vormen en bovendien door haar baas zeer gewaardeerd werd. En dat ze dit kon verwezenlijken in haar huidige situatie of in nieuw werk door in honderd procent vertrouwen in de realisatie ervan te blijven, maar ook het geheel moest loslaten: niet mijn wil, maar Uw wil geschiede.

Fontein, Stad, Berg, Eiland, Gebouwen, Oceaan, Reizen
Foto: Pixabay

Haar werksituatie verbeterde niet, ze bleef doorgaan met haar visualisaties en nam inderdaad in vol vertrouwen ontslag, zelfs vóór ze ander werk had gevonden. Enkele weken later vertelde ze me triomfantelijk, dat ze een nieuwe baan had gevonden met leuke collega’s en een fijne baas en er ook nog meer verdiende.

Meer weten over mijn werk?

Elias Telegram-groep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s