Ascentie, Channeling, Healing, Loslaten

MIJN BIJNA DOOD ERVARING

Begin jaren tachtig, ik had toen mijn Healing Center in Brussel nog, kwam het befaamde Amerikaanse medium Joy Messick naar de stad en had ik een reading met haar.

Een van de opmerkelijke dingen die ze zag, had betrekking op de wijze hoe ik mijn lichaam later zou verlaten. Ze zei letterlijk: “Als je tijd gekomen is, zul je in volle bewustzijn uit je lichaam stappen en niet afhankelijk zijn van ziekte of ongeval om dat te kunnen doen..“

Onlangs, in een meditatieve toestand, bevond ik me plots in een prachtige omgeving van diepe Vrede en Liefde, waarvan de energie uitstraalde dat alles goed was, dat alles was, zoals het zijn moest en dit in een tijdloze rust en harmonie.

Ik bevond mij op het begin van een soort glijbaan, een koker en ik wist dat die naar gene zijde leidde en dat ik mij maar los hoefde te laten om mijn fysieke lichaam definitief te verlaten.

Maar ik voelde dat ik de keuze had om te blijven of om te gaan en besloot te blijven. Maar ik begreep ook dat ik die beslissing kon wijzigen, no big deal, het was een plek die hiervoor beschikbaar bleef en waarnaar ik op elk moment kon terugkeren.

Toen ik nadien met de Geestelijke Wereld, onder andere met Jezus, met diverse Engelen en Aartsengelen sprak, werd een en ander bevestigd en daar nog aan toegevoegd dat, wanneer ik zou kiezen om te vertrekken ik aan de andere kant gewoon verder zou werken om de mensheid op weg te helpen richting ascensie, maar vooraleerst blijf ik liever hier om verder te werken aan “Elias Weg naar Ascensie”

Eigenlijk is dat de tweede keer dat mij wordt aangeboden om te vertrekken. Jaren geleden had ik die mogelijkheid ook toen Jezus zei dat mijn tijd op aarde ten einde liep en dat ik de resterende tijd maar zou gebruiken om te genieten van de ervaring in een fysiek lichaam te zijn.

Mijn eerst reactie was een van eindelijk naar huis te kunnen gaan, maar ik besefte terdege dat de kans om de ascensie te kunnen meemaken dan verkeken zou zijn en dat leek me ook niet aanlokkelijk. Maar hij zei ook dat ik als ik liever zou blijven, dat dit ook kon.

In een toestand van besluitenloosheid begon ik toch lijsten te maken van wat ik aan wie zou nalaten en ging ondertussen gewoon verder met mijn healing werk.

Na een drietal maanden vroeg Jezus of ik al een beslissing genomen had en ik antwoordde dat ik het heel moeilijk vond omdat het voor mij een fifty- fifty situatie was. Ik voelde me heen en weergetrokken tussen beide mogelijkheden. Toen antwoordde hij, dat ik nog altijd kon kiezen, maar dat zij liever hadden dat ik bleef. “Dan blijf ik”, was mijn reactie.

Het interessante van deze ervaring is, dat het toont dat ieder van tijd tot tijd de mogelijkheid heeft om op een andere, hogere tijdlijn over te stappen met nieuwe uitdagingen en innerlijke processen. Meestal gebeurt die keuzemogelijkheid door inspiratie van de ziel of Hoger Zelf met een sterk gevoel van het oude los te laten en voor het nieuwe, volstrekt onbekende te gaan. Ik heb dit op die manier ook enkele keren mogen meemaken. Een voorbeeld:

Jaren geleden zat ik eens op de trappen van St Martin in the Fields in Londen toen een man naar me toe kwam met een verhaal dat hij dringend een trein moest nemen, maar dat hij nog negen pond zestig misste en of ik hem dat bedrag kon lenen en dat hij het zeker en vast zou terugbetalen als ik hem mijn adres zou opschrijven.

Mijn eerste reactie was dat hij zeker een “beroeps” was en hetzelfde verhaal aan iedereen ophing. Toch kwam de gedachte bij me op dat, als hij loog, dat dit niet mijn probleem was maar het zijne. Ik had niet veel geld meer op zak, enkel nog twintig pond waar ik die week moest zien nog van rond te komen en gaf hem de helft.

De volgende dag had ik een afspraak met de stichter van het Festival for Mind, Body and Spirit om hem te vertellen dat ik het plan had om een Healing Centre in Brussel te beginnen. Hij vond dat een goed idee, haalde een portefeuille te voorschijn en telde vijfhonderd pond voor me neer en zei dat ik dit als startkapitaal mocht beschouwen.

Op de trappen van St Martin in the Fields had ik mijn tijdlijn weer gewijzigd.

4 gedachten over “MIJN BIJNA DOOD ERVARING”

  1. Beste Elias,
    ik heb me de afgelopen week diverse keren afgevraagd of je er nog was, of er iets aan de hand zou zijn met je…. kortom, met je bericht begrijp ik dat ik mogelijk gevoeld heb dat je je op de grens bevond, even niet meer helemaal op de aarde maar in contact met die mogelijkheid om te gaan…. Ik waardeer de mogelijkheid van het lichtzuilen plaatsen dat je aanbiedt enorm en ik ben blij dat je er nog bent om dat werk verder te zetten. Dankjewel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s