Dualiteit, Healing, Loslaten, Meditatie, Spiritualiteit

LET GO AND LET GOD

In mijn vorig bericht schreef ik over mijn bijna dood ervaring en de keuze, die ik toen had om te vertrekken en niet nam.

Nadien voelde ik mij toch sterker en sterker aangetrokken om het aards bestaan voor het leven aan gene zijde te verwisselen en dat, tot ik daartoe een regelrechte uitnodiging van de Geestelijke Wereld ontving. Ofschoon ik op dat moment nog een vrije keuze had, was het toch duidelijk wat de voorkeur had voor mijn Hoger Zelf, Jezus en andere Lichtwezens waar ik regelmatig contact mee had.

Dat heeft de doorslag gegeven en ik besloot daadwerkelijk om te vertrekken. Ik stopte met mijn zelfhealing programma, met het kanker dieet van Henk Fransen en met de Maretak therapie. Ik werd snel zwakker tot Jezus mij extra energie gaf om te kunnen afronden wat er nog voor mijn aanstaande vertrek geregeld moet worden.

Nu begreep ik ook dat het stoppen met de deelname aan mijn Telegramgroep zowel als het inlassen van een pauze, waartoe Jezus mij inspireerde ‘om mij te kunnen wijden aan mijn eigen genezing’, in feite voorbereidingen waren voor mijn aanstaande reis.

Tijdens die pauze werd de healing op afstand van mijn cliënten overgenomen door een Engelengroep en mijn Hoger Zelf. Dit met de focus op de chakra die het minst in balans is.

Een belangrijke toezegging van de Geestelijke Wereld: de healing van mijn cliënten zal ook na mijn vertrek nog doorgaan en ieder die dat dan nog nodig heeft, zal te zijner tijd naar een andere therapeut of healer worden geleid, die dan het beste hulp kan bieden.

Wat ik begrepen en aanvaard heb is, dat ik nu kennelijk ginder meer kan doen dan hier. Ik had jaren geleden al een mogelijkheid om te vertrekken toen mijn levensplan vervuld was. Maar toen Jezus zei dat zij er de voorkeur aan gaven dat ik bleef, heb ik in die zin dan ook de knoop doorgehakt en zo op een nieuwe tijdlijn gesprongen.

Nu wijst de wens van de Geestelijke Wereld duidelijk naar een andere richting en werd mij ook alvast geschetst welk werk mij aan de andere kant wacht, healing natuurlijk, met het name door het begeleiden van healers die nog moeten incarneren en ook die nog moeten beginnen of al bezig zijn op aarde.

Dat vooruitzicht bevalt me natuurlijk, evenals het weerzien met mijn spirituele familie en vrienden, ook die van de verschillende planeten waar ik vroeger verbleef en werkte.

Maar het is nu ook tijd om terug te blikken op mijn ervaringen en doen en laten in deze incarnatie, van mijn oorlogservaringen als kind tot het Hier en Nu. En vooral wat ik heb moge leren in deze tijd. Toen ik economie studeerde had ik geen benul van wat intuïtie was en leefde vooral volgens mijn verstand. Het leren leven door het gevoel, door het hart begon stapsgewijs toen ik begon te mediteren.

Maar ik heb veel meer geleerd, door heftige emotionele pijnen bijvoorbeeld, dat dit te vermijden is door de mensen te accepteren zoals ze zijn en geen verwachtingen meer te hebben naar anderen en naar mezelf toe. Dat laatste ervoer ik als vele malen lastiger dan het eerste, maar is zeker ook te verwezenlijken, vooral als we om hulp vragen van de Geestelijke Wereld.

Van al mijn relaties heb ik bewust, maar ook onbewust geleerd, van mijn echtgenote vooral het onthechten, loslaten en relativeren. Het laatste inzicht dat ik kreeg, dat ik toch nog restjes had van controleren. Dat liet me toe om ook hiermee aan de slag te gaan en met de hulp van Jezus heb ik die energie ook nog kunnen afwerken. Daarom terecht: Let go and Let God. Last but not least heb ik geleerd dat het doen van beloftes of eden een hoop narigheid met zich meebrengt. Want de belofte om mezelf te genezen van een ernstige ziekte heeft me, strict genomen, onnodig lijden bezorgd. Dit, ofschoon dat ‘onnodig’ feitelijk relatief is omdat ik tegelijkertijd het lijden van anderen heb overgenomen. Zo zie je maar weer dat het meest onzinnige toch nog zin heeft, want alles is ervaring waar wij van kunnen leren.

De laatste tijd is mijn lichaam snel verouderd en het Celwerk, waardoor ik jonger uitzag dan ik was, teniet gedaan. Daarom plaats ik een foto die ook voor vele van mijn voormalige cliënten in binnen- en buitenland herkenbaar is.

Ja, lieve lezer, na tweeëntachtig jaren waarvan drieënveertig als healer en leraar en twee levens in één incarnatie, neem ik afscheid van u. Wanneer ik vertrek leg ik bewust in Gods hand. Nog een week? Een maand? Of iets meer?

Ik wens u nog veel Licht en Liefde op uw pad.

Elias

26 gedachten over “LET GO AND LET GOD”

 1. Lieve Elias,Ik wil jou bedanken voor dat je er was!👏Dankjewel voor jouw openhartige verhaal!Ik wil jou nog een hele fijne resterende tijd wensen tussen al je geliefden en alvast een hele fijne reis!🙏De herinnering aan jou als een warm, liefdevol en inspirerend persoon die enorm veel Licht en Liefde heeft verspreid hier op aarde zal nooit verdwijnen!😇Dankjewel!Liefs en een dikke knuffel,Ingrid😘Verzonden vanaf mijn Galaxy

  Like

  1. Lieve Elias, Dankuwel om jou verhaal te delen .
   Ik wens jou veel licht en liefde op de nieuwe weg die je mag gaan …
   Liefs Régine

   Like

 2. Dank je Elias dat ik je heb mogen leren kennen. Ik volg je via je artikelen op je website, heb in september 2019 een weekendcursus bij je gevolgd. Heel inspirerend.
  Je zult door ons gemist worden, maar persoonlijk zal ik het plaatsen van de Lichtzuilen op mijn manier vervolgen mbv mijn beschermengelen.
  Ik wens je een liefdevolle overgang in het bijzijn van je naasten.
  Nogmaals heel veel dank.

  Hartegroet.
  Betty

  Like

 3. Licht en liefde met jouw Elias,

  Zoveel had ik nog willen leren van jouw , bedankt voor je wijsheid en veel plezier met je helend werk , waar het moge zijn , alles is een en het kan zijn dat ik je om raad vraag .
  Liefde en licht voor jouw
  Barbara

  Like

 4. Dag Elias, een klein jaar volg ik je via je nieuwsbrieven, die mij mooie inzichten hebben gegeven. Dank daarvoor. Ik zal ze gaan missen. Ik wens je een mooie overgang, bijgestaan door je dierbare hier op aarde en zij die je opwachten. Liefdevolle groet, Sjan

  Like

 5. Dankjewel voor de ervaringen met het Lichtzuilen plaatsen Elias. Dat waren prachtige ervaringen. Dank voor je openhartige verhaal en je afscheid van mij en alle anderen die jou kennen en jouw werk meedoen. Een goede reis Elias, zowel in het laatste aardse stuk als een mooie tijd aan Gene Zijde gewenst! Vaarwel! Dorine.

  Like

 6. Lieve Elias
  ik ben dankbaar om wat je met ons deelt, dat je deze weg, de weg die jou naar de grootste dienstbaarheid zal leiden, gekozen hebt. Dank voor wie je was, voor wat je voor mij betekend hebt op mijn weg ‘in dienst aan het Universum’.

  Like

 7.  om 12:53

  Lieve Elias, Dankuwel dat je dit deelt. Heb veel moge ontvangen door je mooie werk. Het plaatsen van de lichtzuilen,zo bijzonder krachtig. Dank hier voor,om dit zo neer te zetten .
  Ik wens jou veel licht en liefde,en een hartelijk welkom thuis,voor later.

  Like

 8. Lieve Elias, de weg die je me wees is zo waardevol en hoopgevend voor mij geweest en is het nog steeds. Ook je openheid over jouw processen in de laatste jaren was heel bemoedigend. In diepe dankbaarheid wens ik je een mooie reis en een vreugdevolle hereniging met je geliefden toe!

  Like

 9. Mooi Elias. Afscheid nemen is niet nodig. Je bent er immers altijd nog, hoe en waar dan ook.
  Het ga u goed. Veel dank.
  Groet, Carla

  Like

 10. W at mooi Elias dat je zo uit je lichaam kan ‘stappen en de geestelijke wereld kan betreden! Ik wens je al het moois van die liefdevolle wereld.
  Lieve groet René

  Like

 11. Lieve Elias, mijn eerste reactie is er een van verdriet, nogmaals je verhaal lezend, komt er het begrip, de realiteit, en ook hoe bijzonder jouw leven is verlopen, de ervaringen die je hebt mogen opdoen in dit aardse leven, alles wat je voor ons hebt gedaan en betekent, wat we van je hebben mogen leren, de wijze woorden en lessen. Ik ben heel dankbaar dat ik je heb mogen ontmoeten! Een hele mooie reis naar het Licht gewenst en voor nu nog een mooie tijd met je familie en je dierbaren. Lieve groeten van Marlie.

  Like

 12. Dag lieve man, zo in dienst staan van de mede-mens als jij hebt gedaan is een voorbeeld voor ons allemaal. En als je zelfs naar huis mag en je kiest om te blijven om te helpen dan heet dat onvoorwaardelijke liefde in mijn beleving💞. Dankjewel dat ik heb mogen ont-moeten, een hemelse reis gewenst en tot ziens 💫

  Like

 13. Lieve Elias, ik wens je een mooie reis naar je nieuwe bestemming. Daar mag je (vast) eerst uitrusten van al je mooie werk op aarde en vervolgens je nieuwe taak om (toekomstige) healers op te leiden aanvaarden.
  Dank je wel voor het ‘aanzetten’ van het Christusbewustzijn in mij tijdens een healing. En bedankt voor wie je bent/was. Lieve groet, Berna

  Like

 14. Dag Elias,

  <

  div>Wij hebben elkaar niet echt leren kennen. Onze afspraak voor 25/4 werd door jou afgezegd en nu begrijp ik waarom. Het komt er gewo

  Like

 15. Lieve Elias, veel dank voor wat je voor ons, de mensheid hebt gedaan en gegeven. Ik heb veel geleerd van het plaatsen van de lichtzuilen, dankje hiervoor. Ik wens je een mooi en liefdevolle overgang en een prachtige geboorte aan gene zijde….lieve groet, Nanny

  Like

 16. Lieve Elias,
  Wat mooi dat er aan de andere kant ook nog werk voor u te doen is.
  Eigenlijk bent u dus Meester Elias!
  U zal hier zeker gemist worden, niet in de laatste plaats door mij. Dank u wel 🙏voor uw adviezen en meditaties.
  Veel sterkte gewenst voor uw familie die u binnenkort moeten missen.. Goede reis Meester Elias! 😇🌈🌹

  Like

 17. Dankjewel Elias voor alles wat je gedaan hebt. Ik wens je het allerbeste. Fijn dat je straks in de geestelijke wereld ook al een mooie missie hebt! Liefs, Marianne

  Like

 18. Beste Elias,

  Dank voor dit delen vanuit je hart, dat raakt me en is een groot geschenk voor me 🙏
  Fijn dat door jouw bewuste overgaan de sluiers weer wat dunner worden, zo worden de materie en het geestelijke steeds meer één…wat een mooie kroon op jouw levenswerk 👑

  Ik wens je een vredevolle overgang lieve Elias, veel zachtheid ginds, dank voor zoveel, er brandt hier een licht en wens veel liefde aan jou, je echtgenote en geliefden.

  In dankbaarheid, Wilma Kn.

  Like

 19. Hallo Elias, Ik zend je n Hartelijke Groet vanuit Kerkrade, we hadden in het verleden mooie diepgaande gesprekken met mekaar, en wat ons bindt is JESUS CHRISTUS { De Alpha en Omega } maar ook Zijn land ISRAEL ! Groetjes en GODS Zegen . Theo Breuls.

  Like

 20. bedankt für deine Freundschaft u. Liebe ,Elias, .Finde deinen Frieden ,sonder Quwal ,ich werde dich missen ,du wirst immer in meinem Herzen bleiben !!!

  Like

 21. mooi mens, ga nu je weg die voor je ligt met frisse moed verder afleggen, weer jong en gelukkig, en heal en teach met liefde en plezier en blijf dit doen, namasté hartegroet, carla bouwels

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s