Ascentie, Spiritualiteit

WERELD IN BEWEGING – 2

Nieuw geluid uit Israël, muizen,

de kracht van de intentie, aarding, banken,

ons financieel systeem en vertrouwen.

Israël

Onlangs werden we verrast door een compleet nieuw geluid uit Israël. Daar Netanyahu er niet in slaagde om een nieuwe regering te vormen, kreeg Benny Gantz, een gepensioneerd generaal, de bal toegespeeld. Gantz, die eerder werd gezien als net zo’n havik als de huidige eerste minister wat de Palestijnse kwestie betreft, hield ter gelegenheid van de herdenking van de moord op Rabin, nu 24 jaar geleden, een wel heel opmerkelijke toespraak: „De staat Israël zal zich nooit overgeven aan haat. De kinderen van Israël zullen niet langer opgroeien in een staat waarvan sommige leiders haat heiligen”.

https://www.joods.nl/2019/11/gantz-tijdens-24ste-herdenking-moord-op-rabin-ik-zal-haat-niet-laten-winnen/

220px-Benny_Gantz_2019_(cropped)

Benny Gantz – Foto Wikipedia

Ofschoon hij geen namen noemde is het wel duidelijk naar wie hij verwees. Onder leiding van Netanyahu werd het Palestijnse volk nog veel meer onderdrukt, van hun land beroofd, worden Palestijnse oogsten door illegale settlers vernietigd en kinderen, die geweldloos tegen die bezetting en het afsluiten van Gettho Gaza demonstreerden, of stenen gooiden, door soldaten, als in een videospel, doelbewust dood of kreupel geschoten. Dan volgt als reactie geweld vanuit Gaza, wat dan weer reacties uitlokt van het Israëlischee leger, waarop er raketten vanuit Gaza worden afgeschoten. Jezus zei: wie vecht, verliest.

Kind

Demonsterend kind in de Westbank. Foto: Elias

Of Gantz erin zal slagen om een nieuwe regering te vormen, staat nog te bezien. Hoe dan ook kunnen we dat nieuwe geluid van Gantz  enkel toejuichen. Zelfs als hij er niet in slaagt om Netanyahu te vervangen, klonk er voor het eerst sinds een kwart eeuw in het bijzijn van tienduizenden mensen weer een geluid van vrede en verzoening.

 

Muizen

Muis

Ik las hoe je een muizenplaag op een vreedzame manier het hoofd kunt bieden:

https://www.ad.nl/wonen/zo-schrik-je-de-muizen-op-een-vriendelijke-manier-af~a92448b2/

deelde dat bericht met enkele vrienden en kreeg de volgende reactie:  „Wist je dat je de muizen ook gewoon kan vragen om weg te blijven Elias? Zo hebben wij dat hier gedaan en ze hebben echt geluisterd. Na een jaar of twee hebben wij hier nooit meer een muis binnen gehad (wel in de tuin, maar dat mag van ons!). Zonnige groet“

Om het bewustzijn van dieren beter te begrijpen kan ik de volgende boeken van harte aanbevelen:  ‘Gespräche mit Tieren’ – uitgave Flensburger Hefte, ISBN 978-3-935679-44-2 en ‘Le Peuple Animal’ door Anne en  Daniel Meurois-Givaudan. Bestaat ook in een Duitse vertaling: ‘Im Reich der Tiere’, ISBN 3-86150-160-0. Zover ik weet, bestaat er geen Nederlandse vertaling.

 

Meditation

De meditatie van maandag 11 november

Het moge duidelijk zijn dat niet ieder komende maandag precies om 16:15u kan deelnemen aan de wereldwijde meditatie om het financiële systeem te veranderen.  Tijd is een relatief begrip en als we van te voren of er na mediteren met de intentie om ons bij de groep aan te sluiten, dan werkt dat ook door de kracht van de intentie.

Wat het zilver betreft, daar het maandag een feestdag in België is, zijn natuurlijk ook de winkels dicht, maar je kunt wel op maandag via internet zilver bestellen. Dat kan bijvoorbeeld hier:

https://www.argentorshop.be/nl/zilver-kopen

of hier:

https://www.europesegoudstandaard.be/

Het zilver wordt dan je eigendom vanaf het moment dat je maandag via internet betaald hebt.

 

Aarding:

Als reactie op mijn vorig artikel kreeg ik ook deze mail:

Elias, De problemen die u aanhaalt kunnen niet opgelost worden in de frequentie waarin ze zich manifesteren. Omdat de focus ligt op gebrek, schade, vervuiling.  

Jezus deed het anders. Hij zag steeds de volmaaktheid doorheen de vorm (ziekte etc) zoals die zich voordeed in 3D.

Hij gebruikte als methode voor zijn ‘wonderen’ steeds hetzelfde principe : verhogen vd frequentie in 3D naar de oorspronkelijke perfecte staat (de blauwdruk zoals die gecreëerd is in het morfogenetisch veld).

Ook Dr Emoto zag dit in en paste het met sukses toe voor het zuiveren van vervuilde stromen etc.

Grounding Darius Bashar

Grounding – Foto: Darius Bashar

Natuurlijk is het visualiseren van de de gewenste wereld de belangrijkste actie die we kunnen ondernemen om de dingen op een positieve wijze te veranderen, daar ben ik het helemaal mee eens. Langs de andere kant moeten we ons ook goed aarden. En een goede aarding impliceert m.i. ook dat we handelen vanuit de impulsen van onze ziel en dat is altijd vanuit een frequentie van Liefde. We hebben een mannelijke en een vrouwelijke kant. De vrouwelijke kant (ons gevoel, onze intuitie – de taal van onze ziel) toont ons wat we moeten doen. De daadkracht, de mannelijke kant brengt het geheel dan in beweging en staat dus in voor hoe we het gaan doen. Vragen we onze ziel bij elke uitdaging waarmee we geconfronteerd worden,  hoe we best reageren, dan krijgen we voor ons het juiste antwoord. De ziel weet welke ervaringen we nog nodig hebben, wat onze volgende stap zou moeten zijn. Wij kunnen ons niet naast de samenleving plaatsen, we zijn er deel van en dragen een bepaalde verantwoordelijkheid.  Al is het maar om aan te geven dat we het met bepaalde zaken niet eens zijn. En als we naar onze ziel luisteren, dan dragen wij op onze manier, ons steentje bij om die te veranderen.

We kunnen het ook zo zien: God gaat het niet allemaal in onze plaats doen. Hij heeft ons gestuurd om het voor hem te doen.

 

Banken

Nog een reactie naar aanleiding van mijn vorig artikel:

Dag Elias, Veel dank! Je hebt me geïnspireerd een ASN rekening te openen, het verhaal over ING was de druppel …

Geld - Dimitry Demidko

Over het algemeen ontbreekt het onze banken aan een beleid met betrekking tot het investeren in de productie van plastic. Onderzoeken tonen aan dat alleen Triodos Bank en de Volksbank een beperkend beleid hanteren.  De Volksbank investeert niet in ethyleen. Bij Triodos passen investeringen in plastic niet in het algemene beleid. Wat schaliegas betreft: de  Rabobank, NIBC, de Volksbank (waaronder ASN Bank) en Triodos Bank investeren niet in schaliegaswinning. ING investeert in schaliegaswinning  buiten Europa.

We moeten ons wel afvragen, als het financiele system omvalt, of alle banken, die uit het niets het geld geschapen hebben, niet ook mee in het zwarte gat worden gezogen. Wat dan met onze banktegoeden en spaarrekeningen?

 

Spaarzwijn - Fabian Blank

In Duitsland verloor na het einde van de tweede wereldoorlog de Reichsmark zijn waarde.

Elke Duitser ontving op 20 juni 1948 het nieuwe betaalmiddel in de vorm 40 Deutsche Mark, later nog eens 20 DM. Contant geld werd als volgt omgewisseld: 10 RM tegen 1 DM. Banktegoeden werden ook tegen die koers verrekend. De grote bedrijven konden wel hun reserves omwisselen tegen een koers van 1 RM tegen 1 DM. Dat de dollar en de euro op een gigantische schuldenberg leunen, geeft niet veel vertrouwen aan de waardevastheid van die munten, want alle schulden zullen ooit moeten worden terugbetaald. 

Vertrouwen

Wat er ook moge gebeuren bij het omvallen van het huidige financiële systeem, een ding is zeker, namelijk dat we de schepper mogen vertrouwen dat we nooit iets tekort komen en dat alles beschikbaar blijft wat we echt nodig hebben. Dat hebben veel bronnen uit de Geestelijke Wereld telkens weer bevestigd, ook dat we wel het een en ander gaan missen, waar we nu min of meer aan gehecht zijn. Wifi, Bluetooth, de 4 en 5G-netwerken? En hopenlijk ook vlees …

Wel heb ik vaker te horen gekregen dat het goed zou zijn om voor een tweetal weken voedsel en water in te slaan, omdat het distrubutiesysteem zich na de te verwachten crash weer opnieuw zal moeten organiseren. De oude structuren van geld en macht zullen moeten verdwijnen om plaats te maken voor de liefdevolle samenleving, waarvan we steeds gedroomd hebben.

 

 

 

Een gedachte over “WERELD IN BEWEGING – 2”

  1. De Zilver actie is een krachtige ondersteuning en manifestatie vd kosmische vrouwelijke energie :
    Volle maan in Stier : zilver is verbonden met de maan en zij is de spiegel vd vrouwelijke energie. Stier versterkt dit, is verbonden met Venus en spiegelt weer al wat vrouwelijk is op Aarde, groeikracht, schoonheid, harmonie, overvloed en liefde.

    .

    .

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s