Ascentie

WERELD IN BEWEGING – 5

NIEUWE FASE IN HET ASCENTIEPROCES – KERSTVERHAAL en -GESCHENK

Na de vorige fase van het afwerken van de verdrongen emoties gaan we nu aan de slag met het bewust scheppen van onze werkelijkheid. Wellicht is dat het leven, wat we altijd gedroomd hebben, waarvan we voelden dat het mogelijk moest zijn, maar hier op aarde tot nu toe niet hebben kunnen ervaren.

Dit diepe weten, van het bestaan van een samenleving, gebaseerd op onvoorwaardelijke Liefde en respect voor alles en iedereen, stoelt op ervaringen in andere levens, die wellicht plaats vonden op andere planeten in een hogere dimensie.

Het is nu aan ons om die samenleving hier op aarde tot stand te brengen. Zoals altijd begint elke verandering op globaal vlak *1) bij onszelf. Het leven wat we willen leven kunnen we in enkele stappen realiseren. Natuurlijk overlappen de vorige en huidige fase elkaar. Hierbij een voorbeeld hoe we onze eigen werkelijkheid kunnen creëren:

 

Op persoonlijk vlak:

 1. KEUZE

Sluit je ogen, adem en ontspan. Vraag je af hoe en waar je zou willen leven en wat je zou willen ervaren op elk niveau. Dus welk werk je zou willen doen, waar je naar toe zou willen reizen. Van meet af aan nooit denken  “Daar heb ik het geld niet voor”. De nodige middelen komen vanzelf naar je toe, als je de juiste stappen zet en voor honderd procent vertrouwt in je eigen creatieve vermogens. Vraag je ook af hoe je wilt dat je lichaam er uit moet zien *2) of welk soort intieme relatie je zou willen leven. Dat laatste ook als je al een relatie hebt, want je kunt alles naar een hoger niveau tillen, met dezelfde of een nieuwe partner.

 

motoki-tonn-ezOKZhYJAFo-unsplash

Foto:  Motoki Ton

Vraag je ziel je te helpen om alles in overeenstemming met haar levensplan te brengen. Herhaal dit creatief meditatieproces elke dag tot je een heel duidelijk beeld krijgt. Het is een proces, omdat al doende dingen kunnen veranderen of door de invloed van je ziel een andere wending of vorm kunnen nemen.

 Als het echt duidelijk is wat je op elk niveau wilt ervaren, zeg dan tegen de schepper: „Lieve God, dit is wat ik echt voel en weet te willen leven. Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om dit te realiseren. Maar toch: Niet mijn wil, maar uw wil geschiede, daarom leg ik alles in uw hand.“

2. EERSTE STAP IN DE MATERIE

sarandy-westfall-fLKRaBoa4-E-unsplash-2

Neem een houten of kartonnen bord als collageondergrond en plaats er van alles een foto op wat je wilt realiseren, bijvoorbeeld in het midden een foto van jezelf of van het (tiny)huis / yurt of kasteel, waarin je zou willen wonen. Daaromheen foto’s van je fiets, je (electrische of waterstof)auto of scooter, je paard, je moestuin, permacultuur, windmolen, zonnepanelen (nooit op het dak van je woning plaatsen, gaven mij de Lichtwezens als advies), misschien een natuurlijk zwembad, een stenen broodbakoven enz.  Je kunt dat ook tekenen of schilderen, dat maakt het nog persoonlijker en krachtiger, zeker als je de foto’s niet zelf hebt gemaakt.

Maak je huis volledig energieonafhankelijk. Plaats je eigen waterput en kijk op internet wat er momenteel mogelijk is en pas dat in. Vergeet niet, het is een proces, komen er nieuwe ontwikkelingen / uitvindingen, dan pas je het gewoon aan.

Steve James

Tiny house. Foto: Steve James

Richt dan je huis in: kamer voor kamer en dat tot in de kleinste details, hoe je keuken er uit moet zien, welke voorwerpen, toestellen waar je mee wil werken, welke schilderijen er aan de muur komen te hangen, welke beeldhouwwerken je wil maken /plaatsen, hoe je jouw huis wil verwarmen.

Doe dit samen met je partner en kinderen tot je een perfect geheel hebt, waaraan ieder lid van de familie in de ontwikkeling heeft meegewerkt. Doe alles met het bewustzijn dat je medeschepper bent en nu als ontwaakt mens daarom verantwoordelijkheid neemt voor je eigen realiteit en mede-verantwoordelijkheid voor de globale toestand.

Weet dat hoe meer je alles in detail uitwerkt, hoe sneller je het naar je toehaalt. Als je voelt dat je bord  in het Hier en Nu klaar is, leg alles in Gods Hand en ga naar de volgende stap:

 

 3. Je creatie tot leven brengen

Sluit je ogen, adem en ontspan. Overzie in gedachten je hele collage en breng het tot leven: zie jezelf in of rond het huis, alleen of met je partner, hoe de kinderen spelen met de dingen /speeltoestellen die je gebouwd of aangeschaft hebt. Zie jezelf of je kind paardrijden, sla gade hoe je het fruit van de bomen plukt, de groenten uit je tuin haalt, zie de windmolen draaien en hoe jij je eigen brood bakt, kefir of kombucha brouwt.

Leg weer alles in Gods Hand.

4. Zet concrete stappen.

Zoek alvast grond waarop je hele keuze vorm kan nemen, beperkt jezelf niet tot de hoogte van je huidige bankrekening. Ik zeg altijd: „Ik heb de rijkste Vader van de hele wereld“ …

Kijk eventueel of je het geheel in deze opzet met andere mensen samen kunt realiseren, die gelijkaardige keuzes hebben gemaakt. Schrijf je in op nieuwsbrieven die informatie geven over onderdelen van je schepping-in-wording. Schrijf naar je gemeente en vraag gronden ter beschikking te stellen, waar jouw keuze en die van anderen kunnen plaatsvinden, eventueel met verwijzing naar het huidige tekort aan betaalbare woningen, zou je kiezen voor een tiny house. Een kasteel hoeft ook niet uit de lucht zijn gegrepen omdat rond een kasteel meestal veel grond ligt, iedere tiny house aspirant in het kasteel een kamer kan huren om je daar bij de gemeente te laten inschrijven en dan dat huisje of yurt op een mooi plekje in het park te plaatsen en er met anderen permacultuur realiseren. Hertzelfde is mogelijk rond een boerderij met veel grond voor een gezamenlijke aanpak.

Dit artikel is bedoeld om ieder te bemoedigen nu echt aan de slag te gaan om eindelijk dat leven te gaan leiden, wat je altijd al wilde leven. Natuurlijk is het niet ieders droom om in een tiny house of yurt te gaan wonen. Maar je kunt deze structuur aanpassen aan je eigen behoeften en daarmee aan de slag gaan.

Weet ook dat de Geestelijke Wereld deze aanpak steunt, omdat het in harmonie is met het Goddelijk Plan voor deze planeet opweg naar de vijfde dimensie van bewustzijn.

Dat het echt werkt heb ik zelf ervaren:

Ongeveer vijfendertig jaar geleden ben ik ermee begonnen en heb zo mijn eerste auto gematerialiseerd. Ik had er geen geld voor en kreeg hem na zes maanden visualisatie cadeau. Later ging alles veel sneller.

Op dezelfde manier lukte het nadien en achtereenvolgens met twee campers en tijdens mijn Jacobsweg naar Santiago de Compostella, kon ik elke avond een gratis overnachting door Nederland, België en Frankrijk realiseren.  In Spanje waren er de heel goedkope herbergen voor pelgrims, die ik wel kon betalen. Het belangrijkste was, dat ik voor mezelf weer eens had bewezen is staat te zijn om ook gratis slaapplaatsen te kunnen materialiseren. Vijf jaar lang heb ik regelmatig seminars gevolgd die over de hele wereld verspreid plaats vonden en per keer wel enkele duizenden euro’s kostten. Ook daarvoor had ik het geld niet op mijn bankrekening staan. Als ik diep voelde dat ik daaraan moest deelnemen, dan deed ik alle moeite om de aanbetaling te doen, wetende dat de rest op de een of andere manier wel zou opduiken. En zo was het ook elke keer. Voorop staat altijd een onverwoestbaar vetrouwen.

 *1) Onze verantwoordelijkheid op globaal vlak.

Het moge duidelijk zijn, dat we onze globale verantwoordelijkheid niet kunnen nemen als we niet beginnen met die op persoonlijk vlak concreet om te zetten.

Enkele voorbeelden, hoe we deze gobale verantwoordelijkheid kunnen vorm geven, zal ik een volgend artikel voorstellen.

 *2) voor mensen die er jonger willen uitzien:

– Neem een foto van tien of twintig jaar geleden, plaats die voor je en adem de kracht, de energie in, die je toen had, voel en visualiseer dat je er weer zo uitziet. Herhaal dit enkele minuten maar wel drie keer per dag.

– Volg het seminar Celwerk, over de methoden van Jezus begin volgend jaar, om je verouderingsproces te kunnen afremmen, stoppen en uiteindelijk om te draaien. Dit in de wetenschap, dat in de vijfde dimensie iedereen er uiziet naar de zelf gekozen leeftijd. De juiste datum en plaats voor het seminar, deze keer in Nederland, wordt nog bekend gemaakt:

Lees verder

 

Het is weer december, feest en geschenkenmaand.

 

Voor mensen die mijn kerstverhaal willen lezen

of herlezen:

 1140x350-kerstverhaal

Op zoek naar het geluk klopte een pelgrim aan deur van het paleis waar God woont. Het was al opmerkelijk dat hij het tot daar had gebracht, want veel van de mensen die hij onderweg had ontmoet leken alles over dat paleis te weten ofschoon niemand kon zeggen dat hij er al was geweest. Misschien ook omdat ze er niet echt naar gezocht hadden, dacht hij, toen hij de deur van het paleis ontwaarde na een zoektocht die zijn hele leven had geduurd.

Lees verder

Kerstcadeau:

Of voor degenen die graag een heel nuttig kerstcadeau willen kiezen om te geven of te ontvangen, om lang plezier mee te beleven en dat met 20% kerstkorting:

Lees verder

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s