Ascentie

GRATIS BESTAAT NIET

WAARSCHUWING
Lieve mensen: Dit artikel is bedoeld als een humoristische benadering van de absurdheid van sommige projecten van de overheid.

Zouden wij regelmatig een ascentievoorvechter van de week kiezen, iemand, die op een bijzondere manier licht in de duisternis brengt, dan zou mijn uitverkorene voor deze week zeker Raymond Knops zijn.

Deze helder-ziende en  de volkswil helder-aanvoelende minister is er immers in geslaagd om met zijn geniale voorstel, om te laten betalen bij het inloggen bij de belasting, een compleet nieuwe denkrichting in te slaan.

De denker

Foto: Wikipedia

Zoiets hebben we sinds de ondergang van Lemuria en Atlantis en het daardoor ontstane dualistisch onevenwicht tussen geven en nemen niet meer mogen meemaken. Hij zal er zeker alles voor geven om die scheve toestand weer recht te trekken. Zo zullen we hopelijk spoedig en dat sinds het begin van de dualiteit op aarde, weer van een ware participatiemaatschappij mogen genieten.

Ik was bij het lezen van zijn voorstel met stomheid geslagen en had me wel met een stuk hout voor mijn hoofd kunnen slaan. Dit, omdat ik zelf,  in de bijna tachtig jaren van mijn bestaan, nog niet eens bij benadering zo’n geniale inval heb gehad. Ook van de Geestelijke Wereld of van mijn ziel heb ik spijtig genoeg in die richting geen enkele impuls of aanwijzing mogen ontvangen. Ben ik ‘boven’ in diskrediet geraakt of was het tot verleden jaar nog te vroeg om met zoiets baanbrekends over de brug te komen? Alles heeft zijn juiste tijd en de voorbereidingen voor de Nieuwe Tijd gaan stapsgewijze, zeggen de Lichtwezens eensgezind.

Raymond heeft helemaal gelijk: geven en nemen moet perfect in evenwicht zijn. Ik ben dan ook onmiddellijk aan het mediteren en visualiseren geslagen en heb beelden ontvangen hoe het er in de Nieuwe Tijd gaat uitzien:

Om even op het vlak van de overheid te blijven: in de komende Gouden Eeuw zullen de verlichte bewoners van de aarde het helemaal normaal en terecht vinden om aan de ingang van het gemeentehuis een kaartje te kopen, zodat ze het stadhuis, net zoals de metro, met onbezwaard gemoed kunnen betreden.

asael-pena-OfYuB4Aby1M-unsplash

Foto: Anastasia Zhenina

Natuurlijk moet de hoogte van de prijs op het niveau zijn wat er allemaal geboden wordt. De schoonmaakploeg moet worden betaald en dan hebben we het nog niet eens over het salaris van alle gemeentelijke medewerkers en van de burgervader. Dat kaartjes kopen zal overigens wel snel van de planning verdwijnen want met de hopelijk spoedig overal werkende gezichtsherkenning (wordt zeker nog door een van Raymonds verlichte collega’s ingevoerd), wordt het bedrag bij het betreden automatisch van je rekening afgeschreven.

Ook ziekenhuizen kunnen zo worden uitgerust, want waarom zou je gratis zieken mogen bezoeken? Voor wat hoort wat, toch?

Het bedrijfsleven zal wel snel deze vernieuwende gedachtegang klantgericht aangrijpen om de mensen in de gelegenheid te stellen om bij het betreden van de supermarkt ook hier te kunnen meewerken aan het herstel van het evenwicht.

Hetzelfde zie ik gebeuren als je een biertje in de kroeg wilt drinken, bij de bakker brood gaat halen of bij de kapper je baard laat bijknippen. Inloggen bij je bank, bij Bol.com, je huisarts? Eerst het evenwicht herstellen!

Natuurlijk kan ook niemand zomaar het bos in of op de Veluwe gaan wandelen. De bomen groeien immers ook niet gratis en de hei bloeit in augustus zeker niet voor niets. Want wat kost het om dat alles te onderhouden en om daar de lucht te zuiveren van CO2, stikstof en andere schadelijke deeltjes die de burgers eerder met hun sigaretten, kachels, barbecue en vakanties met caravan tegen beter weten in de lucht hebben ingejaagd? En die lucht, die wil je op die plek toch zuiver inademen? Bovendien, de bos- en heidewachters moeten toch ook hun facturen kunnen betalen. Zo kunnen we ook hier door een begripvolle en vooruitziende overheid eindelijk onze eigen verantwoordelijkheid nemen.

Texel_-_Bollekamer_-_Bloeiende_Heide_-_View_West-klein

Internationaal zal dit eveneens opzien wekken en navolging vinden. Ga je de grens over naar België of Duitsland, dan betaal je natuurlijk graag om het eigen land te mogen verlaten. Dit voor alle genoten diensten onderweg en uiteraard nog eens met plezier om het andere te mogen betreden.

Selection_134

En wordt op Raymonds idee verder geborduurd dan is het niet uit te sluiten dat we in de toekomst ook door een bewustzijnsshift met veel plezier in de buidel tasten om ons huis te mogen verlaten, want zomaar de straat willen betreden behoort dan gelukkig tot de oude 3D-energie.

willspirit--Man with hat

Foto: Will Spirit

Lieve Raymond, eindelijk een harmonische wereld in het verschiet.

Werkelijk, ik doe met eerbied mijn pet voor u af.

     ~.~.~.~

Overigens: de bijdrage voor mijn sessies en seminars

was altijd al in evenwicht.

Foto Knops: Wikipedia

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s