Ascentie, Channeling

LEREN VAN DE PROCESSEN VAN ANDEREN – 2

Op weg naar onze ascensie zijn we bezig met het afwerken van onze verdrongen emoties, onze innerlijke processen of thema’s zoals Jezus ze noemt. Hoewel elk mens uniek is, gaan we vaak door dezelfde processen. Daarom kunnen we veel leren van de thema’s van anderen en hoe die werden afgewerkt.

Ik begin altijd met een aura- en chakrareading. Zo zie ik welke de blokkades zijn waar de betreffende mens zelf al bewust van is en welke niet. Vaak is dat genoeg om die thema’s met een diepe reiniging, healing en herstructurering van het energiesysteem af te werken. Zijn er nog specifieke vragen over hoe ik het healingproces optimaal kan begeleiden, kan ik die aan een van mijn gidsen voorleggen, zoals in het volgend geval:

Ouders nemen contact met mij en vragen hulp voor hun hooggevoelige, 20-jarige dochter, een perfectioniste. Zij heeft een zekere wijsheid, maar begrijpt de wereld niet, concentreert zich slecht. Ze houdt niet van het schoolsysteem, maar wil toch het diploma. Zij is zeer kritisch en analyseert duidelijk wat zij in het leven tegenkomt. Ze heeft moeite met autoriteit en irrationaliteit. Ze maakt zich snel zorgen.

Foto: Molnár Bálint

Zij ziet vaak alleen de negatieve kant en voelt zich niet begrepen. Ze heeft haar relatie beëindigd en lijdt er zeer onder en meent dat haar ouders er voor haar niet zijn.

Zij heeft een aantal sessies met therapeuten gehad, maar kan zich daar niet in vinden en wil nu geen therapie meer. Haar ouders denken dat ze momenteel in een negatieve spiraal zit waar ze uit zichzelf niet uit kan komen.
Ze vragen wat ze kunnen doen om haar dochter te helpen.

Ik leg hun vraag aan mijn gids voor:

“Het betekent veel voor ons dat je hier goed naar haar zielcel kijkt, want wij zien de ziel niet in deze cel aanwezig is, maar, veeleer, is uitgegleden, alsof haar wezen niet in harmonie is met haar ZIJN. Het is alsof een deel naar rechts gaat en het andere deel naar links.

Als je je voorstelt dat de ziel gewoon niet in deze zielcel zit, er een stukje vanaf staat, probeer dan echt deze twee delen samen te voegen. Het is alsof zij nog niet helemaal op de aarde geland is, alsof er delen zijn achtergebleven.

Het betekent veel voor ons dat dit deel in deze incarnatie wordt gebracht. Want ze heeft een aspect meegebracht dat bedekt is met pijn en verwondingen. Maar de rest van de ziel is nog steeds op een andere plaats, wachtend tot situaties beter worden. Maar zo werkt dat niet. Pas als de ziel volledig geïncarneerd is, kun je beginnen je leven hier veilig te stellen.

Wij zien dat er een zeer sterke psychische storing achter zit, en dat deze psychische storing reeds in de vroegste jeugd is begonnen, en dat het nu niet mogelijk is, zonder dat deze delen van de ziel worden teruggebracht, dat men deze psychische storing eruit haalt, maar het betekent een weg te gaan.

Ze moet in het reine komen met haar eigen wezen. Ze moet omgaan met haar eigen pijn en dat vermijdt ze zoveel mogelijk. Ze projecteert haar pijn op de buitenwereld. Ze zegt dat het de schuld van buitenaf is dat ze zich zo en zo voelt. Ze neemt geen verantwoordelijkheid voor zichzelf. En zie je, zolang zij in een soort vechtstand staat, kunt je haar slechts in beperkte mate helpen, omdat zij haar eigen verkeerde houding helemaal niet ziet en alleen de buitenwereld als verkeerd ziet. Dat is een zeer belangrijk punt. En hier zou het uiterst waardevol zijn dat je de ziel werkelijk goed in de zielcel bevestigt, maar dat je dan in cel steeds weer rust en ontspanning geeft.

Men ziet dat ze voortdurend onder hoogspanning zit wat haar niet helpt om in contact te komen met haar eigen ziel. Haar intellect is te groot, heeft zo’n sterke kracht dat het verstand altijd de ziel met haar zeer grote vermogens neerslaat. Het gevolg is dat de ziel zich helemaal niet uitdrukt, omdat het intellect als een wapen werkt en altijd destructief te werk gaat.

Probeer kalmte en ontspanning in de zielcel te brengen, probeer de zielcel hier echt goed op zijn plaats te zetten. Wanneer deze twee factoren worden veiliggesteld, ziet men dat er langzaam een zekere ontspanning in het systeem komt en dat haar hoofd wat rustiger wordt. Maar dit alles kan niet snel worden weggewerkt. Het kost tijd en het systeem kan slechts langzaam vrede vinden. Probeer haar omgeving duidelijk te maken dat men dit met zachte handschoenen moet aanpakken, maar dat eerst de stap moet worden gezet om haar weer helemaal in haar zielcel terug te brengen.. Dat zal aan de buitenkant al bepaalde veranderingen teweegbrengen, maar voor het geheel is gewoon tijd en geduld nodig en dit telkens weer wegnemen van de eigen druk.”

Elias: Op zich was dat voor mij geen probleem want ik heb dat al vaker gedaan. Ook wil ik hier bij aantekenen, dat als er healing voor iemand anders wordt aangevraagd het Hogere Zelf van de betreffende persoon daarvoor steeds toestemming moet verlenen.

Ik hoor wel vaker van ouders dat hun kinderen met dit soort uitdagingen worstelen omdat ze nog niet helemaal geïncarneerd zijn. Vaak staan de kinderen wel open en werken aan de healing prachtig mee, zodat je ook de beste resultaten kunt ervaren. We moeten ook bedenken dat kinderen van die leeftijd al helemaal verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven. Willen ze niet meewerken, dan is dat hun keuze en hebben ze nog wat pijnlijke ervaringen nodig voor ze zich willen en kunnen openen voor verdere spirituele groei.

Voor de ouders is het dan ook een grote uitdaging om de keuze van hun kind, hoe pijnlijk het ook voor hun kan zijn, ten volle te respecteren. In het geval de ouders inderdaad de keuzes van het kind en hun verantwoordelijkheid voor die keuzes respecteren en het kind hun mocht verwijten voor hun niet aanwezig te zijn, dan is het zaak om heel liefdevol hiermee om te gaan, vooral in het eigen centrum te blijven, maar zich zeker geen schuldgevoelens te laten aanpraten.

Meer weten over mijn werk?

Elias Telegram-groep:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s