Ascentie, Healing

LEREN VAN DE PROCESSEN VAN ANDEREN – 8

De wonderlijke wegen van ons Hoger Zelf

Op weg naar onze ascensie zijn we bezig met het afwerken van onze verdrongen emoties, met het opruimen van onze blokkades, onze innerlijke processen of thema’s zoals Jezus ze noemt. Hoewel elk mens uniek is, gaan we vaak door dezelfde processen. Daarom kunnen we veel leren van de thema’s van anderen en hoe die werden afgewerkt.

Ons Hoger Zelf, onze eigen Goddelijkheid of ons hoogste bewustzijn, beslist uiteindelijk wat er wel of niet gaat gebeuren in ons leven en dat kan soms in conflict komen met de plannen van ons dagelijks bewustzijn.

Samenvattend kunnen we stellen dat het Hoger Zelf ons een weg kan wijzen naar iets wat we dolgraag zouden willen bereiken, omdat die weg door het enthousiasme en inzet leidt naar een veel hogere trilling die nodig is om iets heel anders te kunnen bereiken dan beoogd werd.

Stel dat je besluit om te ascenderen om de Nieuwe Aarde te kunnen ervaren en daar dan ook al het innerlijk werk, wat er voor nodig is, ook echt doet. Je Hoger Zelf zou je echter veel liever aan de andere kant zien, omdat je van daar uit met je inzet en enthousiasme veel meer kunt bereiken in het helpen van het tot stand komen van de Nieuwe Aarde, dan dat je dat vanuit 4D op aarde zou kunnen doen.

Je Hoger Zelf kent je veel beter dan je jezelf kent vanuit je dagelijks bewustzijn en kent je zelfs beter dan je ziel, dat deel van het Hoger Zelf dat is mee geïncarneerd. Het Hoger Zelf weet waartoe je in staat bent, wat je talenten en doorzettingsvermogen waard zijn.

Je Hoger Zelf zou je, bijvoorbeeld, als je een ernstige ziekte hebt, kunnen voorspiegelen, dat je kunt genezen als je echt met je innerlijke processen aan de slag gaat en je blokkades opruimt. Maar om echt te kunnen genezen moet je er wel honderd procent in geloven. en vertrouwen. Zou je dat ook echt bereiken, dan genees je ook.

andre-mouton-GBEHjsPQbEQ-unsplash-klein
Foto:  André Mouton

 In werkelijkheid kan het zo zijn dat ernstig zieke Lichtwerkers, die al heel kort bij hun ziel staan de wil van het Hoger Zelf in een laatste fase van hun innerlijk werk om te genezen in hun dagelijks bewustzijn voelen insijpelen met het gevolg dat er twijfel ontstaat, dat er een, zij het licht verlangen ontstaat, om weer naar huis te gaan. Dan kan die genezing natuurlijk niet plaatsvinden. Maar de betreffende persoon heeft dan wel zijn hoogst mogelijke trilling bereikt om aan de andere kant in een omgeving terecht te komen die een overeenkomstige trilling heeft van waaruit hij enorm veel meer invloed kan uitoefenen in het tot stand komen van de Nieuwe Aarde dan als hij in 4D op aarde was gebleven. Want als hij, in het begin ziekte en vertrek had geaccepteerd, zou hij nooit dat enorme innerlijk werk hebben verzet dat leidde tot het bereiken van de hoogste trilling die in zijn huidig aards leven mogelijk was.

Kunnen we zeggen dat het Hoger Zelf de mens in een dergelijk geval bedrogen heeft? Natuurlijk niet, want het Hoger Zelf zijn wij zelf in ons hoogste bewustzijn.

Hier oudere berichten in deze serie.

Meer weten over mijn werk?

Elias Telegram-groep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s